Leerlingen Montessori College als raadsleden.
Leerlingen Montessori College als raadsleden. Foto: Peter Hendriks

Pseudo-raadsleden snuffelen aan het gemeentelijke pluche in de raadszaal

Algemeen

GROESBEEK – Leerlingen van het Groesbeekse Montessori College hebben woensdag 18 en donderdag 19 januari kunnen snuffelen aan het gemeentelijke pluche. 

De bedoeling was dat de leerlingen de raadsvergadering zo veel mogelijk na bootsten, maar om de jeugd stil te houden, had de pseudo-burgemeester Daphne Paris de nodige moeite mee. Er werd er wat af gegiecheld en gelachen, wat niet de bedoeling was.
De meeste leerlingen genoten al van het feit even vanaf de stoeltjes van het Montessori af te zijn. Na een enkele vermaning lukte het de leerlingen aan het debatteren te krijgen.

In totaal waren er drie klassen van het Montesorri College die een kijkje mochten nemen in de lokale politiek. De gemeente Berg en Dal wil jongeren ook op een creatieve manier bij de lokale politiek betrekken. Dat idee speelde al langer, maar kwam vanwege corona niet van de grond. Wat de eerste groep van het Montessori College besloten heeft, is in ieder geval een popfestival in Berg en Dal met vlees en stevige plastic bekers, gewoon als jaren geleden.