Ontdekte grafsteen afgezet met rood-wit lint.
Ontdekte grafsteen afgezet met rood-wit lint. Foto: Peter Hendriks

Bijzondere grafsteen ontdekt onder vloer Millingse Kerk

Algemeen

MILLINGEN – Een bijzonder vondst onder de vloer van de Antonius van Paduakerk in Millingen. Zoals bekend heeft de kerk de tegels van de Sint-Stevenskerk in Nijmegen gekocht. De Millingse aannemer Spann – Eerden stuitte bij het weghalen van de oude vloer op een grafsteen van vermoedelijk een mysterieuze adellijke jongedame, die op 27 oktober 1607 daar of in de nabije omtrek begraven is. 

Direct werd door de aannemer het werk stilgelegd en heeft het kerkbestuur van de vondst op de hoogte gesteld. Daarnaast zijn de amateur-historici van de lokale geschiedenis op de hoogte gebracht om indien mogelijk de identiteit van de jonge dame ‘Juffer’ te achterhalen. 

Op de gevonden grafsteen staat ook een familiewapen afgebeeld; dat houdt in dat de dame van goede afkomst moet zijn geweest. In ieder geval zijn de legwerkzaamheden van de tegels van de Sint-Stevenskerk vertraagd tot dat duidelijk is wie die jonge dame is.
De grafsteen ligt voorlopig nog in een open vloer dat met rood lint is afgezet. Wat er later met de grafsteen gebeurt, is momenteel nog niet bekend. Hoogstwaarschijnlijk zal deze een plaatsje krijgen in of om de kerk.