Door het feestlint door te knippen opent wethouder Van de Scheur zorgboerderij Oures.
Door het feestlint door te knippen opent wethouder Van de Scheur zorgboerderij Oures. Foto: Peter Hendriks

Van Varkensstal naar riante zorgboerderij Oures in Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Maandagmiddag is de riante zorgboerderij Oures geopend aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek. De voormalige varkensstal is omgebouwd tot een riante groepsruimte waar vier dagen in de week van 10.00 tot 16.00 uur dertien deelnemers/ bezoekers aanwezig zijn. 

Marijke Teunissen en Pieter Duijghuisen zorgen ervoor dat de bezoekers een gezellige zorg bij hen ondervinden met bewegen, gezond eten onder het motto de mensen moeten het bij Oures heet naar hun zin hebben. De ene groep zit te kaarten of te discuseren, terwijl de andere groep zit te rummikubben. Als het weer goed is, gaan de gasten graag onder begeleiding wandelen in de mooie omgeving van de Cranenburgsestraat. 

Speciaal voor deze gelegenheid was wethouder Irma van de Scheur naar de zorgboerderij gekomen. Met het doorknippen van een sierlint verklaarde wethouder Van de Scheur zorgboerderij Oures officieel als geopend onder applaus van de aanwezigen. “Jullie hebben van een varkensstal een bijzondere zorgboerderij en groepsruimte gerealiseerd waar het goed toeven is”, aldus wethouder Van de Scheur. “Jullie mogen terecht trots zijn met dit nieuwe gebouw. Ook hebben jullie een tuinman aangetrokken van een werkbedrijf wat jullie siert”, besloot Irma van de Scheur haar toespraak.