Mientje van den Brink neemt onderscheiding in ontvangst. (foto: Bert Roodbeen)
Mientje van den Brink neemt onderscheiding in ontvangst. (foto: Bert Roodbeen) Foto: Bert Roodbeen

De Deurzakkers' Ballenmakerspenning

voor Marietje van den Brink-Brugman

OOIJ - Tijdens een druk bezochte seniorenzitting van CV De Deurzakkers in dorpshuis De Sprong kreeg zondagmiddag 15 januari Marietje van den Brink- Brugman uit Erlecom, de Ballenmakerspenning uitgereikt. 

Deze penning wordt één keer per jaar, in samenwerking met de Ooijse ouderenbond KBO uitgereikt aan persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in het ouderenwerk en verenigingswerk in Ooij. Zo iemand is Marietje. 

Vice-voorzitter Arnold Wulterkens las haar uit de oorkonde voor dat ze sinds 2014 het gezicht van het ziekenbezoek is voor de KBO leden, maakt hiervoor afspraken met familie en zorgt voor de bloemen of fruitmand. Ook is zij al bijna van het begin in 2002 actief lid bij de KBO Playbackgroep, waarin zij diverse personages vertolkt tijdens carnaval onder andere in het ’t Hofke in Beek, brengt ook mensen die slecht ter been zijn naar ziekenhuis, repetities van zanggroep De Waalklinkers of gemengd koor.

Carnavalsprinses Jolanda de Broodnodige Verzorgster reikte haar deze 'Ballenmakerspenning' uit. Vicevoorzitter Arnold Wulterkens reikte vervolgens een KBO-onderscheiding uit aan prinses Jolanda, ze nam deze ook voor de jeugdprins Sven Verriet, die niet aanwezig was in ontvangst. Oud-prinses Rita heeft haar foto bij de eregalerij van oud-prinsen bij gehangen.

Een geslaagde middag met zang van zanggroep De Kleppers uit Nijmegen, buutreedners en showdans van Twinkle Stars, Blue Dynamic en Blue Stars.