De jubilarissen Nadia Verhoeven (met partner), Frans Jetten (met dochter) en burgemeester Joeri Minsis. (eigen foto)
De jubilarissen Nadia Verhoeven (met partner), Frans Jetten (met dochter) en burgemeester Joeri Minsis. (eigen foto) Foto: Vereniging zelf

Brunchconcert Vlijt en Volharding een groot succes

HEUMEN - Muziekvereniging Vlijt en Volharding uit Heumen organiseerde op zondag 15 januari een nieuwjaars brunchconcert (onder leiding van dirigente Marjolijn van der Lee). Het was de eerste keer dat dit op deze wijze werd georganiseerd. 

De luisteraars konden tijdens het concert gebruik maken van een uitgebreide brunch. Vooraf twijfelde men of hier voldoende mensen op af zouden komen. Achteraf kan gesteld worden dat het een succes was.  De kaarten waren uitverkocht en er werden vele complimenten uitgedeeld, onder andere door burgemeester Joeri Minses. 

Het concert wordt gepresenteerd door onze dorpsdichter Thijs Kersten (voormalig lid van de vereniging). Mooi om te zien hoe de eigen jeugd zich ontwikkelt en in staat is om op een geheel eigen manier zo’n concert aan elkaar te praten.

De burgemeester was bij dit nieuwjaars concert onder andere aanwezig om een speciale jubilaris te huldigen. Tijdens dit concert werden twee jubilarissen van muziekvereniging in het zonnetje gezet. Eerst Nadia Verhoeven die als 1e bugelist 25 jaar lid is van muziekvereniging Vlijt en Volharding en daarna Frans Jetten die inmiddels 75 jaar lid is. Speciaal daarvoor kwam ook de burgemeester even het podium op, om een kort woordje te doen en natuurlijk om het bijbehorende insigne van de KNMO.

Het werd een gezellig afwisselend concert. Het feit dat het publiek tussendoor gebruik kon maken van de brunch werkte niet verstorend en verliep zeer goed. Wie weet voor herhaling vatbaar. Een aantal mensen in het publiek gaf al aan dit concept te willen inbrengen bij hun eigen vereniging. Het organiseren van deze brunch werd mede mogelijk gemaakt door bakkerij Derks uit Overasselt, slagerij Aarnoutse uit Malden en verenigingsgebouw Terp in Heumen. Met name de goede samenwerking en inzet van Terp en haar vrijwilligers hebben van dit brunchconcert een succes gemaakt. Complimenten daarvoor. Dat geldt natuurlijk ook voor de voor dit concert gevormde commissie van leden van muziekvereniging Vlijt en Volharding.

"Wil je meer weten over muziekvereniging Vlijt en Volharding en/of de mogelijkheden van muziekles, houdt dan het nieuws en www.vlijtenvolharding.com in de gaten."