Wilgen knotten in de Foeperpot. (foto: Nel van den Bergh)
Wilgen knotten in de Foeperpot. (foto: Nel van den Bergh) Foto: Nel van den Bergh

Samen werken in de natuur

GROESBEEK - Met het knotten van de wilgen in de Foeperpot, een natuurgebiedje midden tussen de bebouwing van het dorp Groesbeek, is Landschapsbeheer Groesbeek het nieuwe jaar begonnen.

Dit keer werd er assistentie verleend door vrijwilligers van de Voedseltuin Groesbeek. Zij gaan het takhout verwerken in een schutting voor de voedseltuin. De volgende werkochtend van Landschapsbeheer Groesbeek is gepland op zaterdag 4 februari in het Schildbroek. Dan staat het onderhoud van een struweelbosje op het programma. 

Het Schildbroek is een fraaie natuurparel in het buitengebied van Groesbeek, met poelen, struweel en natte schraalgraslanden waarin bijzondere plantensoorten zoals geelhartje, klokjesgentiaan, blauwe knoop en liefst vijf soorten orchideeën groeien.
De vrijwilligers komen er regelmatig om allerlei klussen te doen. "Heb je zin om samen met andere mensen buiten te werken en iets goeds te doen voor natuur en landschap, dan ben je van harte welkom bij Landschapsbeheer Groesbeek. Kijk voor meer info op de website https://www.wmg-groesbeek.nl, onder het kopje ‘Landschapsbeheer’."

Het Schildbroek is bereikbaar via de insteekweg Boersteeg 2-12. Er wordt gewerkt van 9.00 tot 12.00 uur. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig.