Mulderskop. (foto: Gabriël Zwart)
Mulderskop. (foto: Gabriël Zwart) Foto: Gabriël Zwart

Natuurexcursie: Wandeling Hooge Hoederberg

MALDEN - Zondag 5 februari houdt IVN Rijk van Nijmegen een publieksexcursie in de natuurgebieden Mulderskop en Hooge Hoenderberg, tussen Malden en Groesbeek. De wandeling begint om 14.00 en zal zo’n twee uur duren. 

Gestart wordt er vanaf de parkeerplaats aan het spoor vlakbij het Zweefvliegveld (Groesbeekseweg, Malden). Hier zal men ook weer eindigen.

Begin februari zijn de dagen alweer anderhalf uur langer dan aan het begin van het jaar. De zon is ook krachtiger. Een teken voor veel dieren en planten om zich weer te laten zien.
Insecten als het citroenvlindertje komen uit hun koudeverstijving. Wormen worden weer actief wat voor vogels voedsel betekent. Het moment ook dat de eerste vogels terugkeren uit warmere streken, waaronder de grote lijster.

We gaan kijken wat we kunnen zien en horen die dag aan lentevoorbodes. Via heidegebied de Mulderskop lopen we naar de Hooge Hoenderberg, een gebied dat 75 meter hoog ligt en een interessante geschiedenis kent. 

Denk aan stevige schoenen en goede kleding. De paden zijn hier en daar steil. Op ongeveer 5 minuten lopen van het start- en eindpunt ligt restaurant Zweef-Inn waar na afloop – op eigen kosten - wat genuttigd kan worden. 

Graag aanmelden voor deze excursie. Dit kan tot en met 31 januari via excursie@ivnnijmegen.nl. Maximaal aantal deelnemers 16 (2 gidsen). Startlocatie: parkeerplaats aan het spoor vlakbij het Zweefvliegveld van Malden. Groesbeekseweg 55A in Malden. 

Kosten: twee euro per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.