Druk met de uitgifte van de maaltijden. Geheel links Stan Bons de vader van Yade. (foto: Joop Verstraaten)
Druk met de uitgifte van de maaltijden. Geheel links Stan Bons de vader van Yade. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Koks Cindy en Rick vele uren in de keuken voor stichting Vlinderkind

DE HORST – De koks Cindy (café-zaal Hopmans) en Rick (werkzaam bij De Spil) hebben vele uren in de keuken gestaan om verschillende maaltijden te bereiden. 

Zij kwamen in actie voor stichting Vlinderkind. In Groesbeek zijn, voor zover bekend, twee kinderen die deze vreselijke huidziekte hebben. Moeder van EB-patiënt Yade en koks Cindy en Rick wilden in actie komen vanwege de geboorte van Dax, een onlangs geboren baby met EB in Groesbeek. Toen de actie als een lopend vuurtje rondging, was binnen de kortste tijd alles uitverkocht. 

Maandagmiddag tussen 17.00 en 19.00 uur konden de 500 maaltijden en soepen worden afgehaald. Voor 17.00 uur stond er al een rij om de bestelde gerechten op te halen in café Hopmans aan de Hoge Horst in Groesbeek. Diverse sponsoren (Lidl, Jan Linders, Hanos, eierhandel Bach en Groentenhof Poelen) hebben ingrediënten beschikbaar gesteld zodat stichting Vlinderkind enkele duizenden euro’s tegemoet kan zien voor verder onderzoek naar deze ernstige huidziekte EB.

Lise en Wendy – de moeders met allebei een kindje met EB – waren maandagavond ontzettend blij dat zoveel mensen de actie hebben gesteund door het bestellen van de maaltijden en soepen. Ook de vader van Yade, Stan Bons, was druk in de weer om het bestelde aan de mensen te overhandigen.

De soepen bestonden uit tomatensoep met gehaktballetjes en pompoensoep met kastanjechampignons en lente-ui. De maaltijden varieerden van vlinderpasta met tomatensaus en gehakballetjes, boerenkool met spekjes en rookworst en kipkerrie met rijst.