Ria en Frans voor hun fantastisch brandgeschilderd raam.
Ria en Frans voor hun fantastisch brandgeschilderd raam. Foto: Joop Verstraaten

Ria en Frans Heijmen-Vrolijks 60 jaar getrouwd

Algemeen

MOLENHOEK – Het echtpaar Ria (85) en Frans (86) Heijmen -Vrolijks waren zondag 29 januari 60 jaar getrouwd en... zijn al 67 jaar bij elkaar! 

Beiden zaten op de Middenstandsschool in Nijmegen en Frans maakte zich zorgen omdat Ria alleen naar Brakkestein moest fietsen. Dus bracht hij haar diverse malen naar huis, maar verder was er tussen beiden niets aan de hand. Twee jaar later ontmoetten Ria en Frans elkaar op een feestje van de Katholieke Middenstandsvereniging in het Oranje Hotel in Nijmegen en daar sloeg de vonk pas over. 

Na 7 jaar verkering te hebben gehad, trouwde het stel in de Molenstraatkerk in het hart van Nijmegen en ging wonen boven de zaak aan de Bisschop Hamerlaan. Na hun pensionering zijn ze verhuisd naar hun huidige woning aan de Eikenlaan in Molenhoek. 

Frans was in de kapsalon ‘ Francois ‘ van zijn ouders aan het werk als herenkapper. Ria was twee jaar lang voor haar huwelijk werkzaam in de parfumeriezaak van de ouders van Frans. Na het trouwen is in dezelfde parfumeriezaak Ria als schoonheidsspecialiste aan de slag gegaan in de Bisschop Hamerstraat. Ria en Frans hebben twee dochters gekregen en hebben momenteel 5 kleinkinderen, waar ze bijzonder veel van houden. 

Als hobby heeft Ria in een 3-tal koren gezongen waaronder liefst bijna 32 jaar in het AMDG-koor in de Molenstraatkerk waar Frans al 40 jaar collectant is. Ria heeft 6 jaar geleden een Koninklijke Onderscheiding gekregen voor haar vele vrijwilligerswerk speciaal voor ouderen en zangkoren.
Samen met de kinderen zijn ze er veel op uit getrokken met de caravan en hebben vrijwel alle steden in Europa gezien. Ria en Frans hebben hun diamanten huwelijksfeest inmiddels gevierd met uiteraard familie, vrienden en bekenden.