Ook politie massaal aanwezig bij leeg pand.
Ook politie massaal aanwezig bij leeg pand. Foto: Harm van de Brink

Politie rukt massaal uit na geklop in leeg gebouw Zevenheuvelenweg

Algemeen

GROESBEEK – De politie is zondagavond rond 20.30 uur massaal uitgerukt na een melding van een passant die zijn hond aan het uitlaten was, dat hij diverse malen geklop had gehoord uit het pand van de voormalige dagbesteding van Pluryn aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. 

De passant liep met zijn hond langs het leegstaande pand en hoorde geklop dat van binnen uit kwam. Toen hij verder liep werd er nog harder geklopt en scheen met zijn zaklamp het pand in, maar ontdekte niets. Daarop heeft hij de politie gealarmeerd die met vijf patrouillewagens ter plaatse kwam.

Via een kiepraam klommen de agenten het pand in en vonden op het toilet een man liggen. De man was in eerste instantie niet aanspreekbaar waarop met spoed een ambulance werd gealarmeerd, alsmede een traumahelikopter – die overigens niet ter plaatse is geweest.

Niet veel later bleek de man weer goed aanspreekbaar te zijn. Hij is door ambulancepersoneel onderzocht. De politie heeft het gehele pand vervolgens doorzocht maar er verder niemand aangetroffen. Wat de betrokken persoon in het lege pand moest doen, is niet bekend. De politie stelt een nader onderzoek in. Het is niet bekend of de gevonden man per ambulance naar een ziekenhuis is vervoerd. Het pand is momenteel eigendom van de Nijmeegse projectontwikkelaar Ton Hendriks .