Da Krolt zo blij ls een gek met de eerste plaats.
Da Krolt zo blij ls een gek met de eerste plaats. Foto: Peter Hendriks

Da Krölt wint Gruusbeks Schlagerfestival in bomvol Heuvelland

Algemeen

GROESBEEK – In een bomvolle sporthal Heuveland is zaterdagavond de vriendengroep ‘Da Krölt’ winnaar geworden van het traditionele Schlagerfestival, waarvan ruim 1.800 bezoekers getuige van waren. 

Van de 34 deelnemende groepen die aan het Schlagerfestival deelnamen, wist Da Krölt de meeste punten van de vijfkoppige jury in de wacht te slepen. Na de grote wisselbokaal en de beker kregen ze een daverend applaus vanuit de sporthal waar tot in de late uurtjes werd door gefeest. 

Het Groesbeeke Schlagerfestival is niet meer weg te denken in het Groesbeekse. Het begon vele jaren geleden in de tent bij de voormalige café Ottenhoff aan de Burgemeester Ottenhoffstraat in Groesbeek. Toen dat Schlagergebeuren uit zijn jasje was gegroeid, is toentertijd De Feestneus uitgeweken naar sporthal Heuvelland, waar vervolgens het SOK de organisatie van dit groots gebeuren heeft overgenomen. 

Ook in sporthal Heuvelland lijkt het Schlagerfestival uit zijn jasje te gaan groeien, want binnen twintig minuten was het Schlagerfestival helemaal uitverkocht en moesten vele carnavalisten teleurgesteld worden.
Dit jaar was er een record aantal deelnemende Schlagergroepen: liefst 34. Deze groepen waren al enkele maanden bezig met hun eigen Schlager en daarbij nog de creatie voor de uitvoering ervan. Het werd weer een grandioos succes.

De uitslag is als volgt: Publieksprijs; Nöl mar nie met hun Schlager Me zien al. 1ste prijs. Da Krölt met Levesgenieter. 2de prijs. Zakko met Carnaval zit ien oons hot. 3de prijs. Ziet mar Bleej met Altied Gruusbek bove. 4de prijs. Aarm Snuutje met Kus mien es. 5de prijs. Doe mar hin met En Eugske kniepe.

Zondagmiddag 29 januari hebben deze vijf winnende Schlagergroepen en de winnaar van de Publieksprijs in dezelfde sporthal deelgenomen aan het regionale Schlagerfestival georganiseerd door Topic.