De Elshof. (foto: Gabriël Zwart)
De Elshof. (foto: Gabriël Zwart) Foto: GabriĆ«l Zwart.

IVN natuurexcursie De Elshof

MALDEN - Op zondagochtend 19 maart van 10:00 tot 12:00 uur verzorgt IVN een excursie te voet in De Elshof. Een prachtig stukje bos aan de rand van Nijmegen en in de kop van Malden.

In De Elshof is altijd iets te beleven, maar dit seizoen is het mooist. Want misschien ben jij nog in winterslaap, de bosbewoners zijn dat niet! Het is tijd om elkaar te versieren, of juist concurrenten weg te jagen, en dan moet er nog voedsel gezocht worden, nesten aangelegd, druk, druk, druk.

We gaan zeker een paar vogels zien die hier in holle bomen broeden, zoals een kolonie kauwen en holenduiven. Maar misschien zien we ook die drukke spechten die ons niet eens lijken waar te nemen of sporen van de das..

Gabriel Zwart is de gids. Hij vertelt graag meer over dit afwisselende stukje natuur. Als je meewilt, graag vooraf opgeven via gabriel.zwart@gmail.com

Maximaal 15 deelnemers. Startlocatie: kruising Oprijlaan - Sint-Jacobsweg (Malden); Sint Jacobsweg 1 6581 KM Malden. Parkeren kan bij sportpark De Kluis (Union), Kluissestraat 2, Malden of langs de kant van de onverharde Sint-Jacobsweg Malden. Kosten: geen.