Sint-Antoniuskerk met sacristie wordt mogelijk een multifunctioneel dorpshuis. (foto: Joop Verstraaten)
Sint-Antoniuskerk met sacristie wordt mogelijk een multifunctioneel dorpshuis. (foto: Joop Verstraaten) Foto: Joop Verstraaten

Wordt kerk Breedeweg een multifunctioneel dorpshuis?

BREEDEWEG – Tijdens een bijeenkomst in dorpshuis De Sleutel -waar 70 inwoners van de Breedeweg aanwezig waren- is duidelijk geworden dat er animo is om van de Sint-Antoniuskerk een multifunctioneel dorpshuis te maken. 

Het parochiebestuur heeft aangegeven dat er begin 2024 geen kerkdiensten meer in de kerk zullen zijn. De oorzaak is: te weinig kerkgangers, steeds minder inkomsten en niet in het minst de hoge energiekosten en daarnaast is de verwarmingsketel kapot.

De parochie is van plan de kerk alsmede het huidige dorpshuis De Sleutel te verkopen maar men weet nog niet voor welke prijs de kerk van de hand zal gaan. "In ieder geval niet voor een appel en een ei", aldus parochiepenningmeester Dick Winkel. Er zal dus nog het nodige overleg moeten plaatsvinden voordat de kogel door de kerk zal zijn en de Breedeweg zich kan opmaken voor een nieuw multifunctioneel dorpshuis.