Verkoopexpositie in KunstLokaalMook

Algemeen

MOOK - De Stichting Jacques van Mourik krijgt regelmatig werken te koop, in bruikleen of als schenking aangeboden. 

“Slechts in een enkel geval is onze reactie positief, omdat we het aangeboden werk graag in onze eigen collectie willen opnemen. We werken regelmatig aan onze collectie en brengen zo de topstukken samen in een eigen collectie die de ruggengraat vormt van ons bezit. 

De meeste werken, meestal van kunstenaars die gerekend worden tot de Plasmolense schilders, zijn op zich de moeite waard. Waarom bieden particulieren dan toch deze schilderijen aan? Vaak gehoorde redenen zijn: Verkregen uit een erfenis; Kleiner gaan wonen, bijvoorbeeld naar appartement of verzorgingstehuis; Het huis grondig aanpassen en anders inrichten; Niet geïnteresseerd in kunstwerken uit die periode.”

Stichting Jacques van Mourik werd 30 jaar geleden in december 1992 opgericht met als doel: De Plasmolense kunstenaars onder de aandacht te brengen door hun werk te verzamelen en in goede staat te houden of te brengen, te documenteren, verhalen op te tekenen en de werken tentoon te stellen.
“Dit doet de stichting met veel enthousiasme. Zo heeft onze vaste expositieruimte ‘KunstLokaalMook’ die vanaf september 2020 in gebruik is, de bekendheid in onze regio duidelijk vergroot.
Onze stichting wil particulieren die één of meerdere kunstwerk(en) te koop willen aanbieden hiertoe de gelegenheid geven. Op de zondagen 5, 12, 19 en 26 maart 2023 is onze expositieruimte voor dit doel beschikbaar. De stichting zal ook enige werken uit eigen bezit inbrengen. Naast werken van de schilders die tot de Plasmolense Kolonie worden gerekend kunt u ook werken van andere kunstenaars inbrengen. We kiezen niet voor een al te strenge selectie hierin. We kunnen niet precies aangeven wat wél en niet te koop aangeboden mag worden, maar het werk moet (met alle respect) een zeker niveau hebben. We zullen de ingebrachte werken dan ook mede aan de hand van deze punten beoordelen. Het mag geen werk betreffen dat door uzelf is gemaakt; voor amateurkunstenaars is er een expositie en verkoopmogelijkheid in november 2023.

Per ingebracht werk betaalt u vijf euro aan de stichting. Daarnaast bent u bij verkoop over het verkoopbedrag 15 procent verschuldigd. Per persoon kunt u maximaal 4 stukken inbrengen. Voor een verkocht werk mag u een nieuw werk inbrengen. Lees onze voorwaarden op onze website: www.stichtingjacquesvanmourik.nl - Agenda.

Om enig inzicht te krijgen in het aanbod stellen wij het op prijs als u vóór 1 maart aangeeft via info@stichtingjacquesvanmourik.nl welke werken u wilt inbrengen voor de verkoop. Dit onder vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Op 3 maart tussen 15.00-17.00 uur en op 4 maart tussen 10.00-12.00 uur kunt u uw te verkopen werk(en) aanbieden bij KunstLokaalMook. In het kader van de privacywet zullen uw gegevens alleen bij de Stichting Jacques van Mourik bekend zijn.