Uniek Exposé over “Bachs Matthäus Passion “ ontrafeld door Jan van Ramshorst

Algemeen

GROESBEEK – Op zaterdagavond 11 maart komt de bekende meester-verteller Jan van Ramshorst met het programma ‘Bachs Matthäus Passie’ naar de Historische kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek. 

Het wordt een avond geheel gewijd aan Bachs onvolprezen passiemuziek. Het lijdensverhaal van Christus, verteld door Mattheus en op muziek gezet door J.S. Bach, staat te boek als Nederlands meest geliefde muzikale stuk rond het paasfeest.
Iedereen kan het volgen en er is geen voorkennis verreist. Het exposé is uniek; men krijgt inzicht in de Mattheus Passion, het verhaal rondom pasen. Er is bijzonder veel te ontdekken en te beleven ‘achter de nootjes ‘ in Bachs meesterwerk.

De Matthäus Passion blijft na drie eeuwen fascineren en ontroeren. Een bijzonder exposé, een speurtocht, ondersteund met veel beeld en geluid, naar wat er allemaal ‘achter de nootjes ‘te beleven valt.

Van Ramshorst legt de link met de tijd waarin Bach het stuk geschreven heeft, geeft uitleg over de opbouw van het stuk en biedt op velerlei wijze een verdieping aan. Het geheel wordt ondersteund door beeld en geluid terwijl onvermoede achtergronden zichtbaar worden via grootbeeldprojecties.
Er worden zo’n achttien delen uit dit grootse muziekmonument beluisterd. De presentatie is laagdrempelig en is door iedereen te volgen. De toegangsprijs voor zaterdagavond 11 maart om 19.30 uur bedraagt 12,50 euro per persoon. Aanmelden kan men via https://muziekmonumenten.nl/expose/mattauspassion-groesbeek-2023.