De Grutste Germaan Toon Weyers. (foto: Germania)
De Grutste Germaan Toon Weyers. (foto: Germania) Foto: Germania

Toon Weyers Grutste Germaan van Germania

Algemeen

GROESBEEK – De alom bekende carnavalsavonden bij Germania zijn in verband met corona enkele jaren niet geweest. Maar zaterdagavond werd er weer in volle glorie op sportpark Noord carnaval gevierd. 

Er is weer vanouds genoten van de creativiteit van de Germania-leden. Zij wisten verschillende actualiteiten om te toveren in een outfit. Traditioneel op de carnavalsavonden van Germania wordt de ‘Grutste Germaan ‘ bekend gemaakt. Dit jaar werd het Toon Weyers alom bekend als Toontje. 

Toon heeft eigenlijk alle werkzaamheden bij Germania gedaan, wat misschien maar door weinig mensen gezien wordt. Denk daarbij aan het verkopen van loten bij de thuiswedstrijden, oud papier ophalen, stoeltjes tribune schoonmaken en hij maakt deel uit van de wekelijkse werkploeg en is altijd bij wedstrijden van het eerste elftal aanwezig zowel uit – als thuis. 

Daarnaast zorgt hij ervoor dat de ballen zijn opgepompt voor de trainingen en wedstrijden en assisteert de verzorgers en zorgt dat de drinkflessen gevuld zijn en zorgt in de rust voor de thee. Het is duidelijk ook de reacties vanuit de bomvolle kantine dat deze ‘Grutste Germaan’ deze onderscheiding dik verdiend heeft. Carnavalsverenigingen De Feestneus en Net Aecht, alsmede diverse schlagergroepen waren bij Germania carnavalsavond aanwezig.