Achter voormalig tuincentrum Groen Groesbeek komt een wijk van 53 woningen.
Achter voormalig tuincentrum Groen Groesbeek komt een wijk van 53 woningen. Foto: Joop Verstraaten

53 woningen op terrein voormalig tuincentrum

Algemeen

GROESBEEK – Op het voormalige terrein 2,6 hectare van tuincentrum Groen Groesbeek aan de Knapheideweg in Groesbeek worden in de nabije toekomst 53 relatief goedkope huur- en koopwoningen gebouwd. 

Deze kleine nieuwe wijk wil aannemingsbedrijf Janssen-Groesbeek Vastgoed daar bouwen. Om speculatie tegen te gaan wordt in de koopacte opgenomen, dat kopers er zelf moeten gaan wonen.
De gemeenteraad zal het huidige bestemmingsplan voor het desbetreffende plan definitief moeten aanpassen. Het voormalige tuincentrum de kassen en bedrijfsgebouwen zullen voor de woningbouw moeten worden gesloopt.

De bedoeling is dat er 21 sociale - huurappartementen worden gebouwd waarvan de huur ligt tussen de 630 en 763 euro per maand zullen bedragen. Deze appartementen hebben een oppervlakte van 60 tot 70 vierkante meter en zijn met name bedoeld voor ouderen.

Verder worden er zes eengezinswoningen gebouwd die maximaal 250.000 euro (of maximaal 900 huur) zullen bedragen. Verder komen er nog 4 eengezinswoningen, 8 levensloop bestendige woningen, 10 twee-onder-een kappers en 4 vrijstaande woningen, die in de vrije sector kunnen worden gebouwd. Het is de bedoeling dat deze wijk geheel gasloos wordt.