Na drie dagen al een grote troep rondom de ondergrondse containers. (foto: Coby Mulder)
Na drie dagen al een grote troep rondom de ondergrondse containers. (foto: Coby Mulder) Foto: Coby Mulder

Bij ondergrondse containers na drie dagen al een zooitje

GROESBEEK – De wens van iedereen was al lang ondergrondse containers op de parkeerplaats bij Aldi en Jan Linders aan de Spoorlaan in Groesbeek. Het was voor iedereen een doorn in het oog dat sommige lieden huis-, tuin- en keukenafval bij de glas- en kleding containers neerlegden. 

Dit gedrag zorgde ervoor dat de ratten erop afkwamen met alle gevolgen van dien. De gemeente Berg en Dal liet al ieder morgen de troep opruimen. Om daar een einde aan te maken besloot het college zes ondergrondse containers te plaatsen om zo een eind te maken aan de rotzooi rondom de containers.

Slechts drie dagen nadat de zes containers officieel in gebruik waren genomen, was het weer raak. Rondom de ondergrondse containers was het weer een grote bende. Zelf moesten de mensen een wc- pot kwijt tot grote ergernis van de bezoekers van Jan Linders en Aldi. Het duurt niet lang meer of de ratten zullen weer hoogtij vieren op de parkeerplaats aan de Spoorlaan. De suggestie om camera’s te plaatsen werd van de hand gewezen in verband met de privacy.