Opening expositie over Canadese Inheemse strijders in Bibliotheek. (foto: Peter Hendriks)
Opening expositie over Canadese Inheemse strijders in Bibliotheek. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Expositie over Canadese inheemse strijders in bibliotheek Groesbeek

GROESBEEK – Dinsdagmiddag 7 februari is in de Bibliotheek in Groesbeek de tijdelijke expositie over de Canadese Inheemse Strijders die tot 15 maart 2023 te bezoeken is tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek. 

De expositie bestaat uit afbeeldingen van inheemse strijders uit de periode 1812 tot 1945, foto’s uit beide wereldoorlogen alsmede een bijzondere collectie inheemse objecten. In een andere vitrine zijn achtergelaten Canadese attributen uit de Tweede Wereldoorlog. 

Deze expositie is tot stand gekomen door samenwerking met het Canadian War Museum in Ottawa, Berry en Yvonne Swarthoff van restaurant Mondani in Lochem en de stichting NANAI.
Na deze opening werd het boek ‘The Hawk and the Hare ‘gepresenteerd door de Canadese Janet Love Morrison en gaat over de ontberingen van de gewone soldaat in het veld. Het regiment waar waar haar vader en Reggie in dienden, was gedurende de wintermaanden 1944-1945 actief aan de frontlinie is deze omgeving. Het boek is te koop voor 14,00 euro.