Senioren Orkest Aldorum.
Senioren Orkest Aldorum. Foto: Aldorum

In memoriam Theo Peters

Algemeen

Zanger van het Groesbeekse volkslied ‘Mien Gruusbek’ overleden

In het bijzijn van zijn familie overleed afgelopen zaterdag 11 februari op 75-jarige leeftijd Theo Peters uit Groesbeek. Theo, beter bekend als ‘Theetje Bruuns’ was van 1962 tot 1977 de leadzanger van het Groesbeekse orkest De Dolete’s. In 1975 verscheen het door Doortje Nillissen geschreven bekendste lied in het Groesbeeks dialect ‘Mien Gruusbek’, dat nog wekelijks op de lokale radio gedraaid wordt.

Theo begon in 1977 als zanger/drummer bij de formatie The Belcanto’s waar hij een succesvolle periode mee zou gaan maken. De groep kreeg in 1981 landelijke bekendheid met het lied ‘Moeder mag ik trouwen gaan’ en verscheen er mee in de Top 40. Er volgden nog diverse singles en in 1992 stopte de formatie. Enige tijd later werd Theo de leadzanger van het Groesbeekse seniorenorkest ‘Aldorum’. De laatste jaren vormde hij ook een duo met Wim Gerritzen en zongen zij samen hoofdzakelijk liedjes in het Groesbeeks dialect.
Ook nam hij diverse duetten op met onder andere zangeres Helen Liebers en Huub Arents.

Theo zat al jaren in een rolstoel maar ondanks zijn handicap trad hij nog vaak met veel plezier op.
Muziek was zijn leven, maar de laatste tijd ging zijn gezondheid sterk achter uit en dat betekende dan ook het einde van zijn optredens.

We zullen Theetje ongetwijfeld blijven herinneren als een sympathiek persoon die altijd klaar stond voor iedereen en zullen zijn liedjes nooit vergeten.

Huub Arents