Gerrit en Mientje 65 jaar getrouwd. Felicitaties waren we van wethouder Ria Barber. (foto: Peter Hendriks)
Gerrit en Mientje 65 jaar getrouwd. Felicitaties waren we van wethouder Ria Barber. (foto: Peter Hendriks) Foto: Peter Hendriks

Gerrit en Mientje Wijers-Nillessen 65 jaar getrouwd

Algemeen

GROESBEEK – Op woensdag 8 februari zijn Gerrit Wijers (87) en Mientje Nillessen (84) vijfenzestig jaar getrouwd en zijn daarmee een briljanten huwelijkspaar. Ze hebben elkaar voor het eerst gezien 68,5 jaar geleden in de zaal van Joop van Jan van Toon (Wilhelminazaal) in het centrum van Groesbeek. 

Gerrit vond Mientje zo leuk dat hij vervolgens op onderzoek ging om te zien, waar Mientje woonde. Bij Poelen aan de Cranenburgsestraat is de vonk overgeslagen. Ze hebben vervolgens 3,5 jaar verkering gehad voordat ze elkaar het ja-woord gaven. Na het trouwen zijn ze bij de ouders van Mientje aan de Cranenburgsestraat bij het spoor in gaan wonen. Daarna zijn ze verhuisd naar de Cranenburgsestraat tegenover zwembad De Lubert, waar ze de woning zelf gebouwd hebben. 

Sinds pas wonen ze in het knusse appartement aan de Spoorlaan, dat onlangs opgeleverd is. Gerrit heeft jarenlang in de bouw gewerkt, hij heeft Henricus meegebouwd en later ging Gerrit het dak op bij Wijers – Eikhout.
Mientje werkte toentertijd bij Wellen & Co en later bij schoenfabriek Bauze aan de Spoorlaan in Groesbeek. Daarnaast was Mientje een graag geziene gast in de horeca, waar ze actief was met het helpen bij feesten en bruiloften.

Het briljanten paar heeft twee kinderen gekregen: een dochter en een zoon, vier kleinkinderen en liefst zeven achterkleinkinderen. Gerrit z’n hobby was voetbal; eerst bij Germania en later bij Achilles’29. Hij ging daarnaast graag biljarten samen met zijn zwager Jan. 

Het stel had een grote tuin waar ze samen veel groenten en bloemen gekweekt hebben. Mientje hield van veel sport, vooral voetbal, zowel op televisie als op het veld. Daarnaast was ze ook een lange tijd lid van een gymclub waar ze trefbal het leukste vond.
Woensdag 8 februari is wethouder Ria Barber het briljanten paar komen feliciteren met een fraai boeket bloemen in hun kersverse appartement aan de Spoorlaan 10b, waar ze het reuze naar hun zin hebben.