Frank Ehren (midden) met het diploma KNVB-juniorentrainer.
Frank Ehren (midden) met het diploma KNVB-juniorentrainer. Foto: Eigen archief

KNVB-diploma juniorentrainer voor Frank Ehren

Algemeen

BREEDEWEG - De afgelopen vier jaren heeft Frank Ehren als pupillentrainer van Groesbeekse Boys op het trainingsveld gestaan. Aanvankelijk als assistent-trainer maar sinds afgelopen seizoen is hij volledig verantwoordelijk voor het trainen en coachen van een Groesbeekse Boys jeugdteam. Omdat hij hier veel plezier aan beleeft heeft hij de opleiding tot KNVB-juniorentrainer gevolgd. 

Hoewel plezier voorop staat is het ook de bedoeling dat pupillen en junioren hun voetbalvaardigheden voldoende ontwikkelen. Om de jongens en meisjes van Groesbeekse Boys beter te kunnen begeleiden heeft Frank Ehren zich ingeschreven voor de KNVB-cursus juniorentrainer. Deze cursus is gericht op kinderen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 19 jaar.  

De KNVB had Frank ingedeeld met tien andere trainers op cursuslocatie DFS Opheusden. De praktijk oefende hij bij het JO14-1 team van Groesbeekse Boys. Zaterdag 4 februari was de grote dag en volgde het examen. Onder toeziend oog van JO14-1 coach Stefan Vullings en Groesbeekse Boys hoofdtrainer Michael Brussen moest Frank een wedstrijd van Groesbeekse Boys JO14-1 coachen. Hoewel de uitslag anders uitpakte dan vooraf gehoopt werden alle leerdoelen bereikt. Vrijdag 10 februari mocht Frank dan ook zijn diploma juniorentrainer in ontvangst nemen. 

Groesbeekse Boys is ontzettend blij dat het een goede jeugdtrainer aan het jeugdtrainerscorps kan toevoegen die de jeugdspelers van Groesbeekse Boys helpt bij hun ontwikkeling als voetballer en als mens.