VOMMMM helpt Oekraine

Algemeen

Onder het motto ‘Limburg helpt Oekraïne’ is afgelopen weken een nieuw initiatief ontstaan om goederen en geld in te zamelen voor mensen die in Oekraïne niet alleen te lijden hebben onder de oorlog, maar ook onder de winterse omstandigheden die zich daar op dit moment voordoen. De actie is een initiatief van enkele parochies en protestantse gemeenten in Zuid-Limburg in samenwerking met diverse stichtingen, scholen en burgerinitiatieven. Het bisdom Roermond is gevraagd deze actie te ondersteunen. Ook de VOMMMM-parochies doen van harte mee. Door een gerichte inzamelactie van noodzakelijke goederen en houdbaar voedsel, gekoppeld aan een oproep voor donaties voor de financiering van het transport willen zij zeer gericht bevriende kerken en stichtingen in Oekraïne van hulp voorzien.  Gevraagde goederen De hulpgoederen die worden gevraagd, zijn specifiek om te voorkomen dat er onnodige of onbruikbare spullen worden verzameld. De gevraagde hulpgoederen zijn als volgt:

Slapen: slaapzakken, fleece dekens, stretchers en (dunne afwasbare) matrassen;Verzorging: luiers, damesmaandverband, verbandmateriaal, EHBO-materiaal, incontinentiemateriaal, drogisterijartikelen (shampoo, tandpasta, zeep)Medicijnen: paracetamol, ibuprofen, verkoudheid medicatie;Voedsel: babyvoeding, potjes voeding, houdbaar kant en klaar voedsel (blik, pakken of gedroogd); snacks zoals wafels, peperkoek, energierepen; drinkwater en melk in pakken of flessen;Kleding: gewassen en intacte warme winterkleding voor volwassenen, baby en kind (jassen, truien, broeken, mutsen, sjaals en wanten), nieuwe sokken en (thermo) ondergoed. AUB geen zakken oude kleding inleveren!Algemene goederen: (hoofd)lampen inclusief batterijen; oplaadstations; powerbanks; batterijen; kaarsen; warmwaterzakken; plastic en soepkommen, bestek; waterfiltersystemen; thermoskannen; generatoren; kachels

Gevraagde artikelen kunnen op verschillende momenten op verschillende plekken in de VOMMM parochies ingeleverd worden; zie hiervoor de website van de VOMMMM-parochies. De initiatiefnemers van deze actie zorgen ervoor dat de hulpgoederen vanuit locale inleverpunten naar een centrale opslaglocatie in Valkenburg gaan. Vanuit de centrale opslaglocatie in Valkenburg gaan de hulpgoederen per vrachtwagen naar Oekraine.