Jace Bohne met het prentenboek dat vader Jeroen en oom Arjen samen hebben gemaakt.
Jace Bohne met het prentenboek dat vader Jeroen en oom Arjen samen hebben gemaakt.

Maldenaar schrijft prentenboek ‘Ik zag 3 beren...’

Algemeen

MALDEN - Het overkomt je wel eens dat je per ongeluk iets vergeet, waardoor er een mooie kans ontstaat om iets goed te maken. Zo was Jeroen Bohne de voorleesboeken van de kinderen vergeten in te pakken toen ze op vakantie gingen. Normaliter kan dit voor ouders met jonge kinderen een grote uitdaging worden, deze keer ging het echter onverwacht anders. Die avond zei zijn zoontje Jace doodleuk dat hij dan maar een verhaaltje moest gaan verzinnen, want dat kon hij wel!

Jace was de hele dag al met het kinderslot op zijn slaapkamerraam bezig en hij had steeds zijn drie knuffelberen bij zich. Jeroen begon uiteindelijk te vertellen over drie beren die nog lang niet wilden gaan slapen. Uiteindelijk klommen ze uit het raam en gingen op zoek naar avontuur in een donker bos. Een paar dagen later vroeg Jace wederom of zijn papa het verhaal wilde vertellen en een week later kwam weer het verzoek. Inmiddels zelf weer aan het werk op het laboratorium binnen het RadboudUMC ziekenhuis te Nijmegen, vertelde hij het verhaal aan zijn collega’s. Tot zijn grote verbazing had hij hun aandacht, ze vonden het leuk!

Op die dag deed hij Jace de belofte om er een echt prentenboek van te maken. Zijn zwager Arjen Wind, die zelf schilderlessen geeft, werd gevraagd of hij zorg wilde dragen voor de illustraties. De zoektocht naar een uitgeverij bleef een uitdaging, maar bij toeval werd Uitgeverij Boekscout in Soest gevonden.

Het prentenboek “Ik zag 3 beren…” is op dit weekend uitgekomen en zal via de webwinkel van Boekscout.nl worden verkocht, daarnaast is er toezegging van The Read Shop in Malden dat het boek daar verkocht gaat worden.

Jeroen Bohne heeft de smaak te pakken en is te volgen op Instagram @gewoon.de.boeken.van.jeroen.