Kom jij ons helpen?
Kom jij ons helpen? Foto: Dorien Hermsen

Buurtpark ‘t Groeske bestaat 10 jaar!

Algemeen

GROESBEEK - In september 2012 werd de buurt rond de Groesbeek opgeroepen om mee te denken over de plannen voor een nieuw Buurtpark. De Groesbeek kwam weer boven de grond te liggen en er was ruimte om een park in te richten. Tegelijkertijd werd het eerste prille begin gemaakt voor park Mariëndaal. En nu, ruim 10 jaar later, genieten we van het prachtige resultaat!

Dat is een goede reden om alle buurtbewoners en geïnteresseerden uit te nodigen voor een feestelijke informatiebijeenkomst op woensdag 1 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur is iedereen welkom op de Carolus & Adelbrecht Windekindschool. 

Het programma

“Een dia-presentatie laat zien wat we bereikt hebben. Het laat de inspanningen van de vele vrijwilligers en buurtbewoners zien. En niet te vergeten de rol van de gemeente en allerlei maatschappelijke organisaties.  En er zijn nieuwe plannen.
Met zes korte inleidingen presenteren we het park. Na iedere inleiding is er gelegenheid om vragen te stellen.”

De gemeente vertelt over het stilleggen van de waterpomp, het vervangen van de speeltuin en het melden van klachten. De school gebruikt het park intensief als extra groene speelplek. De kinderen dragen bij aan het schoonhouden van het park en het voetbalveld is geëgaliseerd. Het Mariagrotje, met bloemenperkje en grafmonumenten wordt door acht vrijwilligers onderhouden. 

De vele activiteiten in het buurtpark met concert van Jubilate Deo, Halloween, Burendag en NLdoet vraagt veel vrijwilligersinzet. Mariëndaal vertelt over de activiteiten in en om Mariëndaal, de plannen rond Gasterij het Groeske en de moes-, pluk en bloementuin van de Kloostertuin. De schaapsherders komen vertellen over het groenonderhoud door de schapen.

“Kom mee luisteren en mee praten, iedereen is van harte welkom!”