Afbeelding

Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij nog in de race voor glasvezel

Algemeen

REGIO - De inwoners van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij zijn vooralsnog niet zeker van glasvezel; het aantal aanmeldingen is tot nu toe net te weinig om tot aanleg over te gaan. Eind vorig jaar startte de glasvezelcampagne in deze kernen. Als 20 procent van de inwoners vóór 15 februari 2023 een abonnement afsloot bij één van de telecomaanbieders,  zou er gestart worden met de aanleg van glasvezel. 

De campagne wordt nu verlengd tot 15 maart a.s. om mensen in de gelegenheid te stellen zich alsnog aan te melden. Het aanbod blijft bestaan: bij het behalen van de 20 procent krijgt iedere bewoner in de kern Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij een gratis glasvezelaansluiting en profiteren ze van een scherp welkomstaanbod van de telecomaanbieders.

Wethouder Barber: “iedereen in de gemeente moet over snel internet kunnen beschikken. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat iedereen in de gemeente over een snelle internetverbinding moet kunnen beschikken” zegt Ria Barber, wethouder van gemeente Berg en Dal. “Het buitengebied, Groesbeek en Millingen aan de Rijn zijn al aangesloten op glasvezel. Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij kunnen niet achterblijven. Stabiel internet is belangrijk voor de toekomst voor de leefbaarheid, bedrijvigheid en toerisme.

‘Vragen of hulp nodig?’

Margot Pennenkamp, projectleider bij DELTA Netwerk. “We merken dat de animo voor glasvezel nog steeds groeit in deze kernen. Op zich is dat niet verrassend; mensen blijven voor hun werk, school of voor zorg afhankelijk van een snel en stabiel internet. Aan de andere kant merken we ook dat mensen graag persoonlijk contact willen om hun vragen te stellen, meer informatie te krijgen over glasvezel of hulp wensen bij het afsluiten van passend abonnement.
Aan deze wens willen wij graag tegemoetkomen. Daarom zal het Glasvezel Informatiepunt in het Kulturhus in Beek geopend blijven tot 15 maart Daarnaast organiseren we nog persoonlijke informatiemomenten. We hebben nog zo’n 150 aanmeldingen nodig. We gaan er vanuit dat dit lukt voor 15 maart. waarna we de inwoners van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij alsnog kunnen feliciteren met de komst van glasvezel.”

Informatiepunt Beek open

Het Glasvezel Informatiepunt in Kulturhus Beek aan de Roerdompstraat 6 blijft geopend tot 15 maart. Inwoners van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij kunnen hier terecht met vragen over de glasvezelcampagne of voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. De glasvezeladviseur, Marcel, verwelkomt inwoners graag. De koffie en wat lekkers staan klaar.