Theo ontvangt een cadeau van mevrouw Thijssen.
Theo ontvangt een cadeau van mevrouw Thijssen. Foto: Joop Verstraaten

Theo Weijers stopt met schoonhouden centrum Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Met de komst van winkelcentrum Bellevue in Groesbeek heeft de gemeente Berg en Dal zeven jaar geleden Theo Weijers aangetrokken om naast het winkelcentrum ook het centrum van Groesbeek schoon te houden. Daarin is Theo (in Groesbeek ook bekend als Theetje d’n uul) meer dan geslaagd. 

Zijn taak was vanaf De Oude Molen aan de Molenweg tot aan de Zuidmolen aan de Pannenstraat schoon te houden van zwerfvuil, dat door de mensen op straat wordt achtergelaten. Bij regenweer pakte Theo -terwijl hij dat niet moet-de parkeergarages aan. “Niet alleen wat de mensen achterlaten maar zeer zeker ook de honden uitwerpselen is een steeds groter probleem”, aldus Theo. “De mensen staan gewoon de andere kant op te kijken als hun hond de behoefte doet een lopen dan gewoon verder.”

Daarnaast komt Theo op bepaalde plaatsen waar vooral de hangjeugd zich ophoudt, veel wietzakjes tegen. En èènmaal heeft Theo bij het PGM huisje aan de Molenweg een spuit gevonden, maar dat is al 7 jaar geleden. Bij Kaaspunt Sebilla en Zeeman in winkelcentrum Bellevue krijgt Theo iedere morgen koffie, al jaren lang. 

Op de raam van Albert Heijn hangt een A-viertje met de volgende tekst;: ‘De Marskramer is al weg uit het centrum van Groesbeek. En nu gaat Theetje d’n Uul ook nog weg uit ’t centrum. Vrijdag 17 februari is zijn laatste werkdag. Theetje bedankt en geniet van je pensioen’.

Vrijdag was het de laatste dag van Theo zijn werkzaamheden en is overstelpt van de cadeaus en zelfs een grote mand van de gezamenlijke ondernemers van Bellevue. Ook de BIS heeft aan Theo’s afscheid gedacht. Spontaan bracht mevrouw Thijssen -een bewoonster van Bellevue- Theo een cadeau als dank voor zijn altijd vriendelijkheid en goede zorgen, dat hij de omgeving al die jaren schoon gehouden heeft. 

Theo gaat nu met zijn hondje Roos genieten van zijn vrije tijd. Hij wordt opgevolgd door de 52-jarige Henk Rutten, die al een week met Theo heeft meegelopen.