Weekmarkt voor een week verhuisd naar de Kerkstraat, tent op de achtergrond.
Weekmarkt voor een week verhuisd naar de Kerkstraat, tent op de achtergrond. Foto: Joop Verstraaten

Groesbeek waant zich voor één dag Albert Cuypmarkt

Algemeen

GROESBEEK – Met de opstelling van de Groesbeekse weekmarkt heeft Groesbeek zich voor één dag de Amsterdamse Albert Cuypmarkt gewaand. De weekmarkt moest verkassen van het marktterrein aan de Spoorlaan omdat daar de grote SOK-carnavalstent was verrezen .

De marktbezoekers hadden daar geen problemen mee. Het merendeel vond zelfs de locatie van de Kerkstraat gezelliger en compacter. Echter het merendeel van de marktkooplieden was een andere mening toegedaan; zij vonden de nieuwe locatie maar niets. “Het begon vanmorgen al vroeg tijdens het opstellen van de marktkramen, we moesten op elkaar wachten om op de goede plaats terecht te komen”, aldus bloemenmarktkoopman Hoekjan. “De weg is te smal op het marktterrein, we hadden geen ruimte genoeg om op te stellen.”
De marktkoopman van sokken was evenmin tevreden. Ik sta met mijn waren in de zon en de sokken mogen geen zon hebben, aldus de verbouwereerde sokkenverkoper. Marktslager Brinkhoff vond de nieuwe locatie ook maar niets. “Wij lijken wel jo-jo’s want de gemeente doet net met ons wat ze willen. Plotseling laten ze weten dat er dinsdag 21 februari geen markt is, terwijl ik wekelijks mijn vaste klanten heb op de markt in Groesbeek. Ik weet niet waar ze mee bezig zijn”, aldus Brinkhof, “dat had toch ook op de Kerkstraat of op het Dorpsplein door kunnen gaan.”
Ook Hans de Klein van de Fruitmarkt was niet te spreken over het besluit van de gemeente. “Wij werden pas woensdagavond 8 februari op de hoogte gesteld dat we moesten verkassen voor de carnavalstent. Wij moeten in 52 weken ons geld verdienen, terwijl de uitbaters van de carnavalstent dat in drie dagen doen. De tent had ook een dag later opgebouwd kunnen worden, maar wie ben ik”, aldus Hans Klein.