Senioren orkest Aldorum stopt definitief.
Senioren orkest Aldorum stopt definitief. Foto: Aldörum

Na overlijden Theo Peters stopt Senioren orkest Aldörum definitief

Algemeen

GROESBEEK – Nadat bekend werd dat Theo Peters (Theetje Bruuns) erg slecht was en binnenkort zou overlijden hebben de bandleden van het Senioren orkest Aldörum met Theo als leadzanger besloten te stoppen. 

Aldörum was Theetje Bruuns en Theetje Bruuns was Aldörum, aldus Joop Lieffers, een van de orkestleden. “We zouden vrijdagmiddag 10 februari spelen in dorpshuis De Slenk, maar toen we hoorden dat Theo slecht was, hebben we dat optreden afgelast en tevens besloten met het seniorenorkest Aldörum definitief te stoppen.” 

Perry Stekhuizen heeft dat optreden in De Slenk van ons overgenomen. Aldörum bestaat dit jaar 36 jaar en heeft in al die jaren veel opgetreden bij seniorenverenigingen, gemeenschapshuizen in de hele regio. Vooral senioren hebben nog echt behoefte aan dansmuziek en dan waren ze bij Aldörum aan het goede adres, volgens Joop. “Er werd eens in de week gerepeteerd in Wijkcentrum Op De Heuvel waar we altijd terecht konden.”
 De orkestleden van Aldörum zijn zelf ook niet de jongste meer dat varieert tot 85 jaar. Het orkest bestond uit Bart Eikholt (accordeon), Piet Klomp (zanger/gitarist), Harry Lamers (saxofoon/ fluit ), Wim Poorts (saxofoon/bas) en Joop Lieffers (drums). Waarschijnlijk zullen enkele orkestleden vroeg of laat nog wel opduiken in een of ander muziekgezelschap, maar niet meer met Aldörum...