Op naar een Goede Doelenweek Mook

MOOK - Een aantal coördinatoren van de grote landelijke collectes heeft de afgelopen jaren ook in de Gemeente Mook ondervonden dat het aantal collectanten sterk terugloopt. Uiteraard is dit te wijten aan corona, maar grotendeels heeft het te maken met het feit, dat de bereidheid om te collecteren sterk afneemt. 

"Dit is ook een landelijk probleem. Op steeds meer plekken wordt daarom een Goede Doelen Week georganiseerd. Een Goede Doelenweek (GDW) vindt plaats binnen één week. In die week komen de medewerkers van de GDW twee keer bij u aan de deur. Aan het begin van de week voor de uitleg en de brief. In deze brief staan de deelnemende doelen (max 15 doelen) waar u zelf van kunt bepalen voor welk doel u welk bedrag wilt doneren. Na een week wordt de brief met het gedoneerde geld ingezameld.

De initiatiefnemers, Bep van Maasakkers, Hans van den Berg, Haike Jacobs en Irma de Ridder, hebben hier inmiddels diverse vergaderingen aan besteed. We zijn nu bezig met het vormen van een bestuur, waarvoor nog enkele functies vacant zijn. En we zijn op zoek naar medewerkers voor allerlei praktische zaken. Wij horen graag of u hierin geïnteresseerd bent.

Tevens doen wij een oproep aan alle coördinatoren van de collectes in Mook,  die mee willen doen aan de GDW, contact op te nemen met Haike Jacobs, via email haike.jacobs@ru.nl."