Afbeelding

Slaapproblemen? Pak de oorzaak aan

MALDEN - De slaapkwaliteit kan op verschillende manieren verbeteren, denk aan het mijden van koffie, stressvolle activiteiten en het blauwe beeldschermlicht in de avond. Maar wat doe je als je deze tips hebt toegepast maar je geen verbetering ervaart? 

Bijna een kwart (24%) van de Nederlanders van 12 jaar en ouder kampt met slaapproblemen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van CBS (2019). Denk daarbij aan moeilijk inslapen, ’s nachts wakker liggen. Bovendien gebruikt 1,6 miljoen Nederlanders slaapmiddelen, geeft het Nederlands Huisartsen Genootschap aan. Inmiddels zijn we een paar jaar verder met veel meer gevallen. 

Gaiane Abrahamian eigenaresse van Hart voor burn-out is stress- en burn-outcoach en orthomoleculaire therapeut in opleiding. Ze geeft regelmatig lezingen over verschillende onderwerpen aangaande mentale en fysieke gezondheid. Gaiane: ‘Het is belangrijk om te kijken wat de oorzaak is dat iemand slaapproblemen ervaart. Als bijvoorbeeld de ‘aan' en ‘uit' knop niet goed werkt dan is de vraag wat is er voor nodig om dat te herstellen. Je kunt slaapmiddelen blijven innemen, dan zit je op symptoombestrijding. Maar is het niet beter om de oorzaak aan te pakken?'

Ervaar jij slaapproblemen en wil je weten wat de oorzaak is en hoe je de oorzaak kunt aanpakken? Kom dan op 24 maart om 19:00 uur naar de gratis informatieavond ‘Help, ik slaap slecht’. De plaatsen zijn beperkt.
Meld je je daarom tijdig aan via de website www.hartvoorburnout.nl/Agenda of 06-19721772.

Hart voor burn-out, Groesbeekseweg 4, 6581 BH Malden, 06 197 217 72.