Comité zoekt collectanten voor ReumaNederland

Algemeen

GROESBEEK - Van 20 tot en met 25 maart is de collecteweek van ReumaNederland. Vrijwilligers van het collectecomité Groesbeek zoeken nog collectanten. Uw hulp is onmisbaar, want reuma heeft nog steeds een grote impact op het dagelijks leven van meer dan tweemiljoen Nederlanders.

Zoveel mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen die door reuma niet vrijuit kunnen leven, werken en bewegen. De pijnlijke realiteit van reuma mogen we niet accepteren. Want reuma genezen, dat kan en dat moet!

Door twee uurtjes te collecteren, strijdt u mee tegen de rem van reuma. Helpt u mee? U kunt zich als collectant opgeven bij Rona Vree, bereikbaar via 0645572552. U kunt ook een mail sturen naar: vrijwilligers@reumanederland.nl

Het collectecomité, dat zijn Mien van Santen, Rona Vree en Ineke Bouckaert. Dankzij de 23 collectanten was er vorig jaar een mooie opbrengst van ruim 2000 euro. Met meer collectanten zouden wij dit jaar nog meer kunnen ophalen. Dat zou toch moeten lukken met ca. 16000 inwoners? Een klein bedrag is een groot gebaar.

Met de opbrengsten van de collectanten kan er meer onderzoek gedaan worden naar Reuma, volksziekte nummer 1. Zoals onderzoek naar het ontstaan van Reuma en verbetering van medicijnen. Een grote groep van de bevolking ondervindt daar hinder maar ook veel pijn van.

Inwoners van Groesbeek, Gemeente Berg en Dal, wij boffen niet alleen met onze prachtige omgeving maar ook dat we niet ver van het wel meest bekende ziekenhuis St Maartenskliniek wonen. Waarvan de afdelingen Orthopedie en Reumatologie de grootste zijn van Nederland.

Er zijn vele soorten Reuma, de meest bekende is artrose, met name onder de oudere, maar denk hierbij ook aan de Jeugd, er zijn vele soorten jeugdreuma.

De Sint-Maartenskliniek heeft in samenwerking met het Radboudumc een kinderpoli die kinderen met Jeugdreuma in behandeling heeft.

Ineke: “Omdat we 28 jaar geleden samen met mijn dochter een trouwe bezoeker waren van deze afdelingen.Voor mij was het destijds de reden om te collecteren voor het Reumafonds. Daarom heb ik contact opgenomen met de kinderreumatoloog Esther Hoppenreijs en vroeg haar wat het Reumafonds zoal betekent voor deze afdelingen en zij wees mij op een interview uit 2019 waarin zij heel uitgebreid ingaat op dit onderwerp. (Voor het artikel bel Ineke op 06 20408098).