Haringhappen in hal van gemeentehuis.
Haringhappen in hal van gemeentehuis. Foto: Peter Hendriks

Carnavalshoogheden uit Berg en Dal brengen sleutel weer terug

Algemeen

GROESBEEK – Woensdagmorgen 22 februari hebben de carnavalshoogheden uit de gemeente Berg en Dal allen de sleutel van het gemeentehuis weer teruggebracht, die ze vrijdag ervoor hadden gekregen van loco-burgemeester Erik Weijers. 

De hoogheden werden welkom geheten door de wethouders Ria Barber en Alex ten Westeneind. Beiden waren onder de indruk dat de echte carnavalisten na al die dagen carnaval vieren er nog zo fit uitzagen, maar wel wat hees klonken en nu alweer in de weer zijn om de sleutel in te leveren. 

Wethouder Alex ten Westeneind sprak de hoogheden persoonlijk toe, terwijl wethouder Ria Barber de sleutels in ontvangst nam. Bij het teruggeven van de sleutel lieten de carnavalshoogheden weten het allemaal erg naar hun zin te hebben gehad en niet in het minst een carnavalservaring rijker waren geworden. Dit hadden ze beslist niet willen missen klonk het uit de schorre kelen. 

Nadat wethouder Ria Barber alle sleutels in ontvangst had genomen kon het traditionele haringhappen beginnen. Op een enkeling na liet men de Hollandse Nieuwe door de schorre kelen glijden.