Start campagne
Natuurlijk Berg en Dal

BERG EN DAL - De gemeente en Via Natura besteden in 2023 extra aandacht aan de natuur met de campagne ‘Natuurlijk Berg en Dal’. "We laten voorbeelden zien van succesverhalen. Maar besteden ook aandacht aan bedreigingen. Heeft u of uw organisatie ideeën om de natuur een handje te helpen. Stuur dan een e-mail naar tinywigman@vianatura.nl."

De gemeente Berg en Dal heeft mooie natuurgebieden met een gevarieerd landelijk gebied met verspreid gelegen dorpen in het groen.De verschillende soorten planten en dieren in al die gebieden vormen samen de biodiversiteit. Ze leven met elkaar samen en zijn van elkaar afhankelijk in een natuurlijke balans.
Als er te veel soorten verdwijnen of juist één soort te veel overheerst, verdwijnt die natuurlijke balans. Dan komen soorten, inclusief wij mensen, in de problemen. Daarom zet Natuurlijk Berg en Dal zich in om die balans te behouden. Wethouder Erik Weijers: ‘Een mooi landschap zonder planten en dieren is alleen maar een fraai decor.”

Wat gaat de gemeente Berg en Dal doen? "We gaan dit jaar verschillende dingen doen om de natuur extra aandacht te geven en een handje te helpen.

Rijkdom van de natuur. We organiseren presentaties en lezingen over natuur in de natuurgebieden, het landelijk gebied, de dorpen, de tuinen en in perken en plantsoenen.

Buitenfestival landschapsparade. Op zondag 25 juni 2023 organiseren we de vijfde editie van de Landschapsparade. Het buitenfestival van natuur en landschap.

Help de natuur een handje. In het najaar helpen we de natuur een handje. We vragen organisaties, buurten of dorpen om met de gemeente mee te doen en ideeën aan te dragen. Bijvoorbeeld voor beplanting, het aantrekken van vogels of insecten en slimme aanpassingen in de tuin.

Blijf op de hoogte. Het laatste nieuws van Natuurlijk Berg en Dal staat op www.vianatura.nl/biodiversiteit(externe link).