Alzheimer café Ooijpolder

MILLINGEN – Op woensdagmiddag 8 maart wordt in het Millingse Gasthuis het onderwerp 'dementie en communicatie' behandeld onder het motto 'Wat als spreken een probleem wordt?'.

‘Jan wordt vaak zo boos’, verzucht Ans in gesprek met Maarten, de zorgbegeleider. ‘Als hij wat wil zeggen, kan hij soms de woorden niet vinden. Dan raakt hij gefrustreerd én boos. Als ik probeer te helpen, wordt hij nóg bozer! Kun je daar iets aan doen? ‘Ja hoor, zegt Maarten, daarbij kun j de logopedie inschakelen’. Logopedie is toch voor kinderen?’. Maarten legt uit dat een logopedist ook veel kan betekenen voor mensen met de ziekte dementie.

Gastspreker is op woensdag 8 maart Berber Broeders. Zij is logopedist, spraak- en taalpatholoog bij Taalstroom. Zij deelt haar ruime ervaring met het werken met mensen met dementie en hun naasten. Iedereen is van harte uitgenodigd in het Gasthuis in Millingen aan de Sint-Willibrordstraat 1. De inloop is vanaf 14.00 uur. Er wordt gestart om 14.30 uur en de afsluiting is om 16.00 uur. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. De koffie en thee staan klaar.
Wil men meer weten over het Alzheimer café Ooijpolder en omstreken? Wil men vrijwilliger worden? Bel dan gerust naar 06-51635774.