Een bewoner van Marienhof in gesprek met mevouw De Boer van Oosterpoort.
Een bewoner van Marienhof in gesprek met mevouw De Boer van Oosterpoort. Foto: Joop Verstraaten

Problemen om parkeerplaatsen bij appartementencomplex

Algemeen

GROESBEEK – Twee medewerksters van Oosterpoort moesten er aan te pas komen omdat er dagelijks ruzie ontstond – niet verbaal – om parkeerplaatsen bij het appartementencomplex Mariënhof aan de Stationsweg in Groesbeek. 

Het complex bestaat uit 56 appartementen die volgens Oosterpoort allemaal een eigen parkeerplaats hebben toegeëigend met een witte autonummerplaat. Dat was de oude regeling, aldus de woordvoersters mevrouw Coenen en De Boer. Slechts twee personen hebben een parkeerplaats toegewezen gekregen en de rest niet, laten beiden eensgezind weten. 

Een bewoner heeft zwart op wit van een brief van Oosterpoort, dat bewoners van Mariënhof -1 auto per appartement- de bewoners zelf voor een nummerplaat moeten zorgen, die op het paaltje bevestigd kon worden. Nu is Oosterpoort van plan alle nummerborden weg te halen zodat iedereen kan parkeren waar men wil, buiten de vier invalide parkeerplaatsen waar er nog drie bij moeten komen. 

De problemen begonnen een jaar geleden toen een nieuwe bewoner van Mariënhof van Oosterpoort te horen had gekregen dat zijn auto overal mocht parkeren voor het appartementencomplex ondanks de autonummers op de paaltje. Ik werd voor alles uitgemaakt, laat hij weten en is het nu zat. Volgens de afgevaardigden is het de bedoeling dat alle nummerboden op de paaltje gaan verdwijnen maar daarmee is het probleem niet opgelost aldus mevrouw. De Boer van Oosterpoort. Het merendeel van de bewoners van Mariënhof hebben een beperking. Er zijn ons diverse oplossingen aangedragen zoals parkeervoorzieningen realiseren aan de andere kant van de weg wat nu een loos grasveld is. Daarover zullen wij met de gemeente contact moeten opnemen, de ruimte van huisvuilplaats verleggen en een gedeelte van groen op de parkeerplaats verplaatsen. “Wij gaan met deze opmerkingen aan de slag en komen er later op terug”, aldus mevrouw Coenen en De Boer van Oosterpoort.