Patrick van Veen.
Patrick van Veen. Foto: Eigen foto

Aftrapbijeenkomst ‘Samen Voor Sportplezier’

Algemeen

GROESBEEK – Op dinsdagavond 14 maart organiseren Sportstimulering Berg en Dal, De Treffers en de gemeente Berg en Dal de aftrapbijeenkomst ‘Samen Voor Sportplezier’. 

Deze bijeenkomst is voor bestuurders, trainers en begeleiders van sportverenigingen uit de gemeente Berg en Dal. De aftrap bijeenkomst zal worden geopend door de wethouder Sport Erik Weijers. De inloop is vanaf 19.00 uur terwijl de bijeenkomst is van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur en wordt gehouden in het clubgebouw van De Treffers aan het Nijerf 1 in Groesbeek.

‘Samen Voor Sportplezier’

Ouders, sporttrainers/ begeleiders en buurtsportcoaches zijn samen nodig om jeugd/jongeren, volwassenen en ouderen met plezier aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden. Bestuurders zijn van belang om te helpen dit te bewerkstelligen.

Tijdens deze avond wordt men door experts meegenomen in wat er nodig is voor een positief en ontwikkelgericht sportklimaat. Men krijgt praktische tips en handvatten mee om hiermee binnen de vereniging aan te werken en er is voldoende tijd en ruimte om het er met elkaar over te hebben. De gastspreker op de avond is drs. Patrick van Veen die stelt het sociaal oergedrag centraal, oftewel de apenstreken die we op de werkvloer vertonen. Rondom verschillende thema’s gaat hij in op de vraag waarom we bepaald gedrag vertonen of waarom er problemen ontstaan. Hij gebruikt hierbij het gedrag van apen als voorbeeld. Zij hebben immers geen last van schaamte, rationele benaderingen, cultuur of verhullende kleding. Zij kunnen een perfect kader bieden waarbinnen we onze problemen aan een onderzoek kunnen onderwerpen. Men moet zich wel opgeven voor het bijwonen van de aftrapbijeenkomst.