Afbeelding
Foto: Miel Franssen

Volwassen opleidingsorkest fanfare Wilhelmina Groesbeek schot in de roos

Algemeen

GROESBEEK – Donderdagavond is in het repetitielokaal van fanfare Wilhelmina het tweede volwassen opleidingsorkest van fanfare Wilhelmina van start gegaan. De veertien enthousiaste nieuwe leden vrijwel allen op leeftijd hebben een start gemaakt met een nieuwe muzikale uitdaging in hun leven. 

De enthousiastelingen werden welkom geheten door de voorzitter van fanfare Wilhelmina Miel Franssen die hen als eerste een hartelijk welkom heette bij de fanfare en gaf vervolgens uitleg over het volwassen opleidings orkest en deelde vervolgens de instrumenten uit alsmede enkele muzikale boeken waarmee ze muzieknoten onder de knie kunnen krijgen alsmede voor ieder een lessenaar. 

Het is inderdaad een schot in de roos gebleken, laat Miel Franssen weten, en daar zijn wij als fanfare Wilhelmina bijzonder blij mee, aldus Miel. Docente Fempke Teijink brengt de leden van het volwassen opleidingsorkest op de maandagmiddag spelenderwijs de muzieknoten en de muziek bij en Hemmie Cillessen doet dat op de donderdagavond. 

Mocht men nog interesse hebben in de donderdagavond dan moet men snel reageren omdat Hemmie anders weer opnieuw moet beginnen. In totaal zijn er op de maandagmiddag zo’n 20 aspirant-muzikanten in de weer en op de donderdagavond zo’n 14, die allen erg enthousiast zijn.

Sommige van hen hebben helemaal geen muziekkennis; anderen hebben vroeger blokfluit gespeeld en enkelen een instrument. Een mevrouw. die de bugel aan het leren spelen is, komt zowel op de maandagmiddag als op de donderdagavond.