Vlnr: dhr. Willem Tielen (Beleidsmedewerker Cultuur en Historie), dhr. Alex ten Westeneind (wethouder), mevr. Irma van de Scheur (wethouder), burgemeester Slinkman, mevr. Ria Barber (Wethouder), dhr. Erik Weijers (wethouder), dhr. Edwin van der Velde (gemeentesecretaris). Thornsche Molen: dhr. Zeger Stappershoef (voorzitter), dhr. Jan Meurs (molenaar), dhr. Kees Ariaans (molenaar) en Wim Jansen (bestuurslid).
Vlnr: dhr. Willem Tielen (Beleidsmedewerker Cultuur en Historie), dhr. Alex ten Westeneind (wethouder), mevr. Irma van de Scheur (wethouder), burgemeester Slinkman, mevr. Ria Barber (Wethouder), dhr. Erik Weijers (wethouder), dhr. Edwin van der Velde (gemeentesecretaris). Thornsche Molen: dhr. Zeger Stappershoef (voorzitter), dhr. Jan Meurs (molenaar), dhr. Kees Ariaans (molenaar) en Wim Jansen (bestuurslid). Foto: René van Driel

Bezoek B&W Berg en Dal aan de Thornsche Molen

Algemeen

KEKERDOM - Op 28 februari heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Berg en Dal een werkbezoek gebracht aan de Thornsche Molen. 

In de ochtend was er de besloten vergadering van B&W in het restaurant en tijdens de lunch schoven Zeger Stappershoef, Wim Jansen en René van Driel aan en werd er een presentatie gehouden over de molen, de activiteiten en vier specifieke aandachtspunten waaronder het onderhoud van de molen en de molenbiotoop. Daarna werd er een wandeling gemaakt naar het monument van Anne Tosch ‘Die Menschenkinder’ en naar ‘open’ met uitleg van Wim Jansen. 

Als laatste hebben onze vrijwillige molenaars Jan Meurs en Kees Ariaans de groep een uitgebreide uitleg en rondleiding van de molen gegeven. Al met al een zeer geslaagd bezoek met heerlijk weer.