Het voormalige café De Corner aan de Bredeweg. (foto: Joop Verstraaten)
Het voormalige café De Corner aan de Bredeweg. (foto: Joop Verstraaten) Foto:Joop Verstraaten

Acht sociale huurappartementen
op plaats voormalige café in Breedeweg

BREEDEWEG – Op de plaats van het voormalige café De Corner aan de Bredeweg wil een projectontwikkelaar in het pand 8 sociale huurappartementen realiseren met een oppervlakte tussen de 40 en 60 m2. 

De ontwikkelaar wil het voorste beeldbepalend stuk laten staan en het achterste gedeelte slopen. Het voormalig café is al een aantal jaren gesloten. Met de herontwikkeling blijft het cultuurhistorisch waardevol deel van het pand in stand en heeft een waarde als potentiële gemeentelijk monument, waar het vooral gaat om het voorste deel van het pand aan de Bredeweg.

De stedenbouwkundige is ook van mening dat het gave wederopbouw pand juist op deze plek bij de dorpsentree een waardevolle bijdrage kan leveren aan het dorpsbeeld van Breedeweg. Het pand hoort bij de historie van het kerkdorp. Ook is het wenselijk om de openbare ruimte opnieuw in te richten en bestaat nu uit halfverharding waarop geparkeerd wordt, hij beschrijft dit als volgt: De hoek met de straat 't Hemeltje is rafelig en rommelig en oogt als een braakliggend terrein. Naast een aantrekkelijk gebouw is ook de inrichting van de openbare ruimte belangrijk om de locatie de uitstraling te geven die hoort bij de entree van de Breedeweg.