Patricia de CocqFoto: WN Rivierenland
Patricia de CocqFoto: WN Rivierenland

Patricia de Cocq nieuwe lijsttrekker
Water Natuurlijk Rivierenland

REGIO - Op 15 maart vinden de waterschapsverkiezingen plaats, tegelijk met de provinciale statenverkiezingen. Patricia de Cocq is de nieuwe lijstrekker voor de partij Water Natuurlijk van het waterschap Rivierenland.

Waarom stemmen? De waterschappen regelen onze waterhuishouding. Hoe houden we droge voeten als er veel neerslag is? Hoe voorkomen we droogte in de hete zomers? Het is belangrijk dat we ons daarbij voorbereiden op de klimaatverandering met meer extreme weersomstandigheden. Daarnaast is de waterkwaliteit belangrijk voor onze gezondheid en voor een leefbare omgeving, voor natuur en biodiversiteit.

Waarom Water Natuurlijk?

Voor Water Natuurlijk is het natuurlijke water- en bodemsysteem de basis voor de maatregelen die de waterschappen nemen. Daarnaast streven we naar schoon water zonder medicijnresten en microplastics. Natuurherstel is voor ons niet alleen een doel, maar ook een bron van inspiratie. Hoe kunnen we water op een natuurlijke wijze langer vasthouden, en bufferen voor periodes van droogte? Ook klimaatadaptatie in de stad vinden wij belangrijk. 

Water Natuurlijk staat daarnaast voor een eerlijke verdeling van de waterschapslasten. Uitgangspunt is dat de vervuiler betaalt, en dat kosten niet worden afgewenteld op de burger. Water Natuurlijk vindt ook dat agrarische ondernemers die kiezen voor een duurzaam, toekomstbestendig en natuurinclusief bedrijf gesteund moeten worden. Beloon boeren gericht voor de meerwaarde die ze aan dit publieke belang leveren.

Waarom een stem op Patricia de Cocq?

Patricia is opgegroeid in Vredepeel, een kleine agrarische gemeenschap. Nu is ze directeur leefomgeving en natuur bij de HAS green academy in Den Bosch. Daar werkt ze samen met een team van docenten, onderzoekers en studenten aan een klimaatrobuust en biodivers landschap. Zowel vanuit haar achtergrond als haar beroep is ze zich bewust van het belang van toekomstbestendig waterbeheer. Daar wil ze komende jaren hard aan werken!

Wil je meer weten voordat je je stem uitbrengt? Er is voor elk waterschap een stemwijzer, te raadplegen via www.mijnstem.nl. Voor meer informatie over Water Natuurlijk, kijk op https://waternatuurlijk.nl/rivierenland.

GroenLinks, D66 en VOLT hebben geen eigen waterschapspartij en zijn supporters van Water Natuurlijk.