Stichting Heemkunde Malden viert 25-jarig jubileum

Algemeen

MALDEN - Het bestuur van de Stichting Heemkunde houdt voor haar donateurs en begunstigers en andere geïnteresseerden een gezamenlijke viering van het 25-jarig jubileumfeest op 21 maart in Multifunctioneel Centrum Maldensteijn, Kerkplein 8 te Malden. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

In 1999 verscheen het eerste nummer van het contactblad van de stichting ‘Heerlijkheid Malden’ voor de donateurs en begunstigers met artikelen en mededelingen over de geschiedenis en heemkunde van Malden. Dit contactblad verschijnt drie maal per jaar en heeft met dit jubileum inmiddels haar 25ste jaargang bereikt. 

“Met vreugde constateren wij dat de bewustwording van de inwoners van ons dorp voor de eigen dorpsgeschiedenis sinds de oprichting van onze stichting exponentieel is toegenomen. Daarom stijgt het aantal donateurs van onze stichting gestaag.

Het avondprogramma wordt geopend door de voorzitter Jacques Pouwels. Hierna volgt een lezing door Toon Bosch over de gevolgen van de Franse tijd voor de ontwikkeling van de Heerlijkheid Malden. Toon Bosch is als historicus verbonden aan de Open Universiteit en mede auteur van de onlangs verschenen  prachtige vierdelige  studie over de geschiedenis van Gelderland. Hij is tevens bestuurslid van de historische vereniging Groesbeek. Mede door onze gezamenlijke ligging aan de stuwwal en onze gezamenlijke middeleeuwse geschiedenis met de heren van Groesbeeck vormt het dorp Groesbeek een belangrijke nabuur van ons dorp.

 Na de pauze volgt de vertoning van enkele films over de ontwikkeling van Malden door Lambert van Griensven en Ruud den Brok van de in 1997 opgerichte filmclub Malden. Als ‘extraatje’ is er nog een bijzondere film van 1920 over oud Nijmegen.

Voor de sluiting rond 22,45 uur is er de huldiging van vrijwilligers en enkele stoffelijke blijken van waardering en dankbaarheid voor de donateurs