Reichswald met zicht op de Hunsköbel.
Reichswald met zicht op de Hunsköbel. Foto: Peter Pouwels

Reichswaldwandeling naar De Vreugdeberg

Algemeen

GROESBEEK - De eerste wandeling van Landschapsbeheer Groesbeek in 2023 zal plaatsvinden op zondag 26 maart. Ze gaan die dag naar het Reichswald vanaf boscafé Merlijn, Grafwegenerstrasse 32 in Kranenburg. Ze starten om 14.00 uur en zijn tegen 16.00 uur weer terug. Ze gaan ditmaal de Vreugdeberg (Freudenberg) op, een berg van rond de 60 meter hoog met mooie uitzichten. 

Maart is de klassieke lentemaand: het voorjaar begint en het bos ontwaakt. Vroege voorjaarsplanten steken de kop op en vogels zijn druk met de balts. Kortom, een tijd van het jaar waarin er ‘vreugde’ in de lucht zit voor wat komen gaat. 

Ze zullen deze middag ook twee groepen voor gezinnen met jonge kinderen samenstellen. Zij zullen een route met aangepaste lengte volgen onder leiding van Dianne de Bruin en Henk Klaassen. Laat bij het aanmelden even weten of je van dit aanbod gebruik wilt maken.

Denk aan goede schoenen, want de paden zijn soms wat slechter begaanbaar, en denk ook aan uw paspoort. Vanwege de heuvels op de route is een goede conditie een vereiste. Aanmelden is verplicht en kan door te mailen naar: paul.ivn.lbg@gmail.com  Meer informatie: Paul Leenders, 024-3972405.