Ekaterina Levental komt met ‘De Grens’ naar Groesbeek

Algemeen

GROESBEEK – Op vrijdagavond 31 maart komt Ekaterina Levental met haar muziektheatervoorstelling De Grens naar de Historische kerk in Groesbeek. 

De Grens vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental zelf, over haar tocht naar rust en vrijheid. Een verhaal over afwijzing, verlies, veerkracht en hoop, gezien door de ogen van een tiener. Geïllustreerd met prachtige muziek, passend in de passietijd. In deze persoonlijke muziekvoorstelling neemt zangeres (mezzosopraan) en harpiste Ekaterina het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. De voorstelling is gebaseerd op dagboekfragmenten uit de periode waarin ze als 16-jarige vluchteling aankwam in Nederland. Ze vertelt op ontroerende en confronterende wijze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in diverse opvang locaties. 

We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in haar allerdaagse leven.
Het werd een veelbewogen weg naar de toekomst. De Grens is een bijzonder verhaal, dat tegelijkertijd zeer herkenbaar is. Op vrijdagavond 31 maart brengt Ekaterina deze voorstelling in de Historische kerk aan de Kerkstraat in Groesbeek. De kerk is die avond om 19.30 uur geopend. Kaarten ad 25,00 euro zijn te koop via de site www.ekaterina.nl.