Volle bak tijdens jubileumconcert KNA Beek.
Volle bak tijdens jubileumconcert KNA Beek. Foto: Peter Hendriks

Volle bak bij jubileumconcert 100-jarige Harmonie KNA in Beek

Algemeen

BEEK – Harmonie KNA in Beek hebben zondag 12 maart haar jubileumjaar (100 jaar) afgesloten met een concert ter gelegenheid van dit jubileum. De spits van het concert werd afgebeten met de slagwerkgroep KNA/DES onder leiding van Wiljan Gerritzen. 

Hun concert kreeg als eerste de handen van de volle zaal van het Beekse Kulturhus op elkaar. Vervolgens waren de leden van de ‘Jeugdbende’ van Harmonie KNA aan de beurt onder leiding van Marieke van Ruitenbeek. Hun optreden oogste ook veel lof.

Na de pauze was Harmonie KNA aan de beurt onder leiding van de interim-dirigent Jos Orval die geweldige muziek ten gehore lied brengen. Een van de muzikale hoogtepunten was wel het nieuwe muziekstuk ‘De Heerlijckheid Bruist’ dat gecomponeerd was door Jan Bosveld, die zelf de introductie van het muziekstuk deed en legde uit op welke wijze het muziekstuk tot stand was gekomen en waarin de rijke historie van Beek verwerkt is. Zonder ook nog maar een muzieknoot gehoord te hebben kreeg hij van de zaal een daverend applaus.
Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Ria Barber bij het jubileumconcert aanwezig.