)De kruidentuin is klaar voor het voorjaar.
)De kruidentuin is klaar voor het voorjaar. Foto: Diana van Starrenburg

Lenteschoonmaak kruidentuin Heemtuin Malden

Algemeen

MALDEN - De lange winterslaap in de kruidentuin van de Heemtuin Malden is voorbij. Gelukkig blijven in de winter een aantal kruiden zoals salie, tijm, smalle weegbree, munt, rozemarijn lekker groen. Maar de meeste van de 70 kruiden in de tuin sterven af.

Vrijwilligers hebben op de NLdoet dag van 13 maart grote schoonmaak in de kruidentuin gehouden. Een deel van het dode materiaal is verwijderd. Er is nog wat blijven staan als onderdak voor onder andere insecten. De paden zijn schoongeveegd en er is een nieuw informatiebord geplaatst.

Bovengronds komen de eerst groene scheuten voorzichtig boven de aarde. Maar vooral onder de grond is het leven weer volop op gang gekomen.  Zodra de temperatuur verder stijgt wordt de kruidentuin groener en groener. In de waterbak wachten  kikkers, salamanders, en kleine waterbeestjes op een warm moment om actief te worden.

De kruidentuin ligt als een oase van rust in een mooi hoekje van de Heemtuin. Vanuit het dorp (ingang aan de Zoom) ligt de kruidentuin vooraan links, achter een hoge gevlochten heg. Komend vanaf het snelfietspad ligt het achteraan rechts.
De Heemtuin Malden is dagelijks te bezoeken tussen zonsopgang en zonsondergang.