Elma Burg en Bert Arents bezig langs de Cranenburgsesraat in Groesbeek.
Elma Burg en Bert Arents bezig langs de Cranenburgsesraat in Groesbeek. Foto: Joop Verstraaten

Wijkhelden actief in De Horst op landelijke opschoondag

Algemeen

DE HORST- Tijdens de landelijke Opschoon dag zijn vandaag vele vrijwilligers aan de slag gegaan gewapend met wijkhelden shirts, handschoenen, knijper en speciale zakken om het aangetroffen vuil in te deponeren. 

Op de Cranenburgsestraat in Groesbeek (het buitengebied) waren Elma Burg en Bert Arents actief bezig om te zorgen dat het zwerfvuil in ieder geval voor een dag tot het verleden gaat behoren en daar zijn beiden in geslaagd. Met tien vrijwilligers is het buitengebied van De Horst onder handen genomen. 

“Wat we vooral aantreffen zijn drankblikjes en flessen en niet te vergeten verpakkingsmateriaal van etenswaren; die worden zo maar in de natuur gekieperd”, aldus Bert Arents. “Al moet ik zeggen dat het restafval wat minder is, doordat door het jaar heen wijkhelden als ze gaan wandelen, tegelijk wat zwerfvuil opruimen. De Cranenburgsestraat heeft zo’n 3 à 4 zakken zwerfvuil opgebracht, veelal vanuit de sloten naast de weg. De speciale zakken kunnen wij bij restafvalzakken zetten en die worden dan meegenomen.”