Gruusbêkse Passion heeft over belangstelling niet te klagen

Algemeen

BREEDEWEG – De belangstelling voor de Groesbeekse versie van ‘The Passion’ is zo groot dat er vermoedelijk een derde uitvoering in de Antoniuskerk bij moet komen om alle belangstellenden niet teleur te stellen. 

‘Elkaar dragen, elkaar verdragen’ is het thema van deze tweede editie van de Gruusbêkse Passion, die gehouden wordt op Goede Vrijdag 7 april en op paaszaterdag 8 april. Vermoedelijk komt daar een derde uitvoering bij en wel op Witte Donderdag 6 april. 

Zanger Bas Wegh vertolkt weer de rol van Jezus en Jolanda Veenvliet Maria, Roland Coenen Petrus en Hans Gerritse Pontius Pilatus. De Gruusbêkse Passion wordt mogelijk gemaakt door 150 vrijwilligers die er al een jaar naar toe leven. Als rode draad door de Gruusbêkse Passion loopt het paasverhaal over de kruising van Jezus. 

In totaal komen er 1500 belangstellende kijken naar de uitvoering van de Gruusbêkse Passion. De gehele uitvoering zal worden gefilmd, een usb-stick met de opname is na de uitvoeringen te koop. Voor meer informatie www.jubilatedeo.nl.