Overgrootmoeder Bets krijgt een pannenkoek van haar achterkleinkind Kensi.
Overgrootmoeder Bets krijgt een pannenkoek van haar achterkleinkind Kensi. Foto: Mieke Verstraaten

Nationale pannenkoekendag wordt in ere gehouden

Algemeen

àGROESBEEK – Vrijdagmorgen togen zo’n 28 leerlingen van het eerste leerjaar (6 à 7 jaar ) onder begeleiding van juf Mieke naar verzorgingshuis De Meent op enkele tientallen meters afstand van de school om de Nationale Pannenkoekendag te vieren wat onderhand een traditie is geworden. 

De school had het weer voor elkaar gekregen om de Koopmans pannenkoekenmeel en toebehoren te krijgen. Met papieren mutsen verschenen de kinderen in de aula van De Meent waar ze welkom werden geheten door Gerda Hubbers-Nienhaus van de activiteitencommissie van De Meent.
Er dreigde een probleem omdat de dames die normaler wijze de pannenkoeken bakken wegens ziekte afwezig waren. Henk Sillessen bood zijn diensten spontaan aan en ging op drie elektrische bakplaten aan de slag met het bakken van liefst zo’n honderd pannenkoeken te bakken.

Naast de bewoner(ster)s van De Meent was er ook een tiental cliënten van Pluryn. Voor de kinderen was het de taak de pannenkoeken uit te serveren zoals op de foto Kensi een pannenkoek serveert aan haar overgrootmoeder Bets die trots op haar achterkleinkind was. Nadat alle aanwezigen aan het genieten waren van de pannenkoeken kregen de kinderen er zelf ook een. 

Na afloop werden de kinderen bedankt door Gertie Janssen, waarna ze een daverend applaus kregen en weer tevreden naar school gingen op één leerlinge na. Zij was naar het toilet gegaan en kon er niet meer uit komen. De conciërge van ’t Vossenhol moest er aan te pas komen om de leerlinge uit haar benarde positie te bevrijden. Toen hij even later met een slijptol ter plaatse kwam, lukte het de leerlinge eigenhandig de deur te openen waarna ze geschrokken terug naar school ging.