Pannenkoeken bakken voor zorginstelling De Mookerhof. (eigen foto)
Pannenkoeken bakken voor zorginstelling De Mookerhof. (eigen foto) Foto: eigen foto

Nationale pannenkoekendag in Mook

Algemeen

MOOK - Vrijdag 17 maart was het nationale pannenkoekendag. Een bijzondere dag waarop oudere mensen in het zonnetje worden gezet. Alle kinderen van groep 7 van de Adalbert school in Mook waren uitgenodigd om pannenkoeken te komen bakken bij woonlocatie De Mookerhof in Mook. 

De leerlingen waren toen ze het voorstel hoorde meteen enthousiast en dankzij de goede organisatie van de activiteitenbegeleiders van De Mookerhof verliep het vlekkeloos.

Er moest hard gewerkt worden, want naast pannenkoeken bakken moest de tafel netjes gedekt worden, de bewoners opgehaald worden en natuurlijk afgewassen worden. Maar het was voor de leerlingen geen probleem om de handen uit de mouwen te steken, want iets doen voor een ander is heel erg fijn en de bewoners waren erg dankbaar.

Het afgelopen jaar zijn we meerdere activiteiten tussen de basisschool en De Mookerhof georganiseerd, maar dit was wel een hele bijzondere activiteit. Zelfs de burgemeester kwam nog langs. Hopelijk waren de pannenkoeken lekker genoeg en mogen we volgend jaar weer pannenkoeken komen bakken, want nationale pannenkoekendag dat willen we elke dag wel!